Няколко съвета, с които да придадете характер на жилището си

Обзавеждането на дома често е начинание, което ни изпълва с креативност и дава воля въображението ни да се разгърне. Именно поради тази причина не бива да се ограничаваме само до често срещаните интериорни решения, които срещаме практически във всеки дом.


Един прекрасен аспект на интериорния дизайн, особено когато се заемате сами с него, е възможността да излезете извън рамките и да включите далеч по-нестандартни елементи в обзавеждането на всяко от помещенията си. Ако сте любители на изкуството под каквато и да е форма, то тогава възможностите пред вас са наистина безгранични. Днес ви даваме няколко съвета, чрез които бихте могли да придадете онзи неподправен и дисктинктивен характер на апартамента си, който ще предизвика множество положителни възгласи сред приятелите и гостите ви.

Украсете антрето си с картини

Свикнали сме антрето или коридорът вкъщи да е относително семпъл откъм дизайн – обикновено присъстват не повече елементи от гардероб или етажерка за обувки. Стените често са издържани в едноцветна гама – определено много повече старание и въображение влагаме в обзавеждането на останалите стаи. Не бива да забравяме, обаче, че антрето е първата стая, в която влизат гостите ви – в този ред на мисли, то е в състояние да даде заявка за цялостното ви жилище. Нестандартна идея е да включите множество картини и произведения на изкуството там – окачете по стените някои от най-любимите си изображения или такива, които са ваши собствени творения.

Не изключвайте банята и тоалетната откъм дизайн

Това са също две помещения, които рядко се радват на дръзки интериорни решения. Бихте могли да включите изключително много елементи и аксесоари в тези стаи, като, по този начин, ги направите много приветливи и уютни по свойски. Банята, например, е подходящо място за поставянето на изкуствени цветя, особено ако пералното ви помещение е отделено от това с душа. Завесите за баня са друг аспект от интериора, който, с подходящия и правилен избор, би могъл да накара помещението ви да светне.

Нестандартните подови настилки биха ви били от помощ

За почитателите на килимите имаме добри новини. Откажете се от стандартните модели на килими, мокети и пътеки, които бихте могли да срещнете практически във всеки дом. На пазара се предлагат все по-нестандартни дизайни, които ще удивят както вас, така и членовете на семейството ви. Не забравяйте, че килимът определено е акцент от помещението – ето защо е добра естетика да бъде проявена дори и в неговия избор.

About the author