Пълно ръководство за начинаещи в международни доставки

Пълно ръководство за начинаещи в международни доставки

Всеки бизнес свързан с търговията, който е уверен в качеството на своите продукти, може да разшири многократно възможностите си, като предложи стоките си зад граница. Ако нямате опит с извършването на международни доставки, но искате да насочите и развиете компанията си в това отношение, добре е да се запознаете предварително с най-важните особености в сферата.

Проучете добре пазарите, до които искате да правите международни доставки

Топ пазарите за международна търговия са САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Испания и Франция. Много и разнообразни са възможностите за куриерски услуги до тези дестинации, но трябва да знаете, че и конкуренцията на тях е по-висока. Добре е освен към големи и популярни, да се ориентирате и към по-малки пазари, като откриете куриерска фирма, която доставя до страните, които сте избрали. Проучете задълбочено поведението на потребителите, към които смятате да се насочите, за да знаете с какви послания да ги привлечете и по какъв начин е най-добре да представите стоките си пред тях.

Договорете се с надеждна куриерска фирма за международни доставки

Сравнете няколко оферти на утвърдени фирми за куриерски услуги, за да изберете доверен партньор, който предлага условия, които ви удовлетворяват. На първо място е добре да се уверите, че тази куриерска фирма, с която смятате да работите, извършва международни доставки до дестинациите, до които планирате да изпращате своята продукция. От съществено значение е фирмата за куриерски услуги да е посочила ясни срокове за обслужване на всяка от дестинациите, и да ги спазва коректно. Това ще ви спаси от неприятната възможност потребителите да връщат пратки заради забавяне.

Уточнете колко пратки средно месечно смятате да изпращате и преговаряйте за по-добри условия, ако се очаква да реализирате значителен оборот. Проверете също дали избраната куриерска фирма поддържа различни режими на международни доставки по отношение на тяхната експресност, което предполага и различно заплащане за избраните куриерски услуги. Информирайте се дали куриерската фирма доставя в чужбина извънгабаритни, скъпи, чупливи или малотрайни стоки, за да знаете дали може да разчитате, ако ви се наложи да изпращате подобна продукция.

Доказана куриерска фирма ще ви представи по най-добрия начин пред клиентите в чужбина

Изберете наистина утвърдена и коректна фирма за куриерски услуги, защото когато извършвате международни доставки, куриерът е вашето лице пред потребителите. За да са доволни и да поръчат отново от вас, стоката трябва да е качествена, но и предоставената куриерска услуга да е на ниво, за да пристигне пратката навреме и в най-добрия си вид до клиента.

About the author