Да сложим ли втора входна или да сложим само една входна врата?

Много често при панелните стари жилища, още от едно време е поставена една желязна и една дървена врата като входни врати. Това е било с цел да се постигне по-добра изолация, шумо и топло изолиране на самото жилище. Също така са направени с по-малък размер от днешния стандартен за входна врата.

Когато стигнеш до сменянето на входна врата си предвиждаш бюджет, който да не превишаваш. Пазарът на врати е пълен с много и разнообразни модели врати по произход, цена, качество и т.н.

Бюджетен вариант за входна врата

Масово на пазара се предлагат турски и китайски входни врати. Ако сте решили да запазите една от съществуващите ви врати, спокойно може да се насочите към китайските и да не гледате турските модели.

Китайските входни врати може да намерите и с бюджет до 300-400 лв, които са с 10 см каса и са ви идеално решение. Стилни, с иновативен дизайн и цветове. Ако се спрете на този вариант си оставате с концепцията на панелни жилища с две входни, но няма да сте в крак с новите тенденции.

Заложете на качеството и сигурността

Ако обаче ви е писнало, да отваряте една врата, след това втора и чувствате, че влизате все едно в сейф. Тогава за вас са турските врати. Те са с по-дебело крило, от 7 см до 9 см, имат минерална вата като изолация и отделно между изолацията им е спуснат метален лист 1,2 мм. Добре изолирани, с различни шарки на панела, цветовете са според интериора ви. Слагате турската врата и спирате да се вайкате по пет минути да намерите ключове, за едната, после за другата входна врата, като с една турска врата ви е достатъчно изолирано и спокойно. Касите при турските врати са регулируеми и обличат различен по големина зид. Зидът ви и от двете страни ще бъде облечен и в повечето случаи няма да се занимавате с довършителни дейности.

Имате варианти и двете решения са удачни и добри, кое ще изберете е лично ваш избор.

About the author