Да сложим ли втора входна или да сложим само една входна врата?

Да сложим ли втора входна или да сложим само една входна врата?

Много често при панелните стари жилища, още от едно време е поставена една желязна и една дървена врата като входни врати. Това е било с цел да се постигне по-добра изолация, шумо и топло изолиране на самото жилище. Също така са направени с по-малък размер от днешния стандартен за входна врата.

Когато стигнеш до сменянето на входна врата си предвиждаш бюджет, който да не превишаваш. Пазарът на врати е пълен с много и разнообразни модели врати по произход, цена, качество и т.н.

Бюджетен вариант за входна врата

Масово на пазара се предлагат турски и китайски входни врати. Ако сте решили да запазите една от съществуващите ви врати, спокойно може да се насочите към китайските и да не гледате турските модели.

Китайските входни врати може да намерите и с бюджет до 300-400 лв, които са с 10 см каса и са ви идеално решение. Стилни, с иновативен дизайн и цветове. Ако се спрете на този вариант си оставате с концепцията на панелни жилища с две входни, но няма да сте в крак с новите тенденции.

Заложете на качеството и сигурността

Ако обаче ви е писнало, да отваряте една врата, след това втора и чувствате, че влизате все едно в сейф. Тогава за вас са турските врати. Те са с по-дебело крило, от 7 см до 9 см, имат минерална вата като изолация и отделно между изолацията им е спуснат метален лист 1,2 мм. Добре изолирани, с различни шарки на панела, цветовете са според интериора ви. Слагате турската врата и спирате да се вайкате по пет минути да намерите ключове, за едната, после за другата входна врата, като с една турска врата ви е достатъчно изолирано и спокойно. Касите при турските врати са регулируеми и обличат различен по големина зид. Зидът ви и от двете страни ще бъде облечен и в повечето случаи няма да се занимавате с довършителни дейности.

Имате варианти и двете решения са удачни и добри, кое ще изберете е лично ваш избор.

About the author