Намери перфектната блиндирана врата за твоя дом

Вратите са част от нашия интериор и допринасят много за неговото излъчване. Всеки един от нас иска домът му да изглежда привлекателен и в същото време да усеща уют, спокойствие и комфорт. Изборът на блиндирана врата носи голямо предизвикателство и затова ние трябва да обърнем внимание какви предимства има тя пред останалите врати. Има няколко критерии, на които човек трябва да наблегне при избора си. Например: колко сигурна е тя, какво е нейното покритие, каква шумоизолация има и т.н.

Сигурност за дома

Качествените блиндирани врати ни осигуряват най-вече сигурност – те пазят нашето имущество и ни предпазват от влизане с влом. Желателно е вратата, на която се спрете, да разполага с две отделни заключващи системи, както и с допълнително резе. Допълнителен плюс е бронировката на една врата, защото тя пази от разпробиване. Секретните ключове са също важен фактор, тъй като  те са трудни за копиране и имат индивидуален код.

Допълнителни защити

Според това дали вратата е разположена под навес или изцяло открита, е необходимо също да се съобразим с определени изисквания. Важно е, вратите, които са изцяло на открито да са метални, прахово боядисани и с добра UV защита. Ако вратата няма добра защита, може лъчите на слънцето да повредят покритието и то да се напука, което не е никак приятно. Също така, когато вратата от вътре е в топла среда, а отвън е студено, може да се деформира. Дъждът от своя страна може да доведе до раздуване или избелване на повърхността. Затова покритието на вратата е много важен и определящ фактор.

Шумоизолация

Важен е също и изборът на шумоизолация. Блиндираната врата трябва добре да е шумоизолира от звуците от улицата и да осигури на своя собственик спокойствието и тишината, от която се нуждае, когато се прибере в своя дом. Най-добрият изолатор е минералната вата, а следващ по-нисък клас  е полистирена.

Разбира се, нашата блиндирана врата трябва и да изглежда привлекателна. Днес на пазара има голям избор между модели с различни елементи и обков, които могат да задоволят всеки изтънчен вкус. Изисканата врата придава на дома една красива визия и допринася за неговото цялостното излъчване.

About the author