Как да имате най-красивата кухня – няколко съвета от Kuhnia.bg

Знаем, че е мечта за всеки – да притежава красив, удобен, функционален и уютен дом. За мнозина това е връхната цел в живота – сдобиването със собствено жилище е нещо, което ще положи основите на един предстоящ вълнуващ етап от живота, от който да грабим с пълни шепи.

Ако изпаднем в чудене от коя стая да започнем с обзавеждането на новия си дом, то с готовност от Kuhnia.bg ни подсказват, че именно бъдещите ни кухни са най-доброто и правилно решение за нас. Защо? Защото това са помещения, които изпълняват централна и основна роля в цялото жилище – там се събира семейството и се случват кулинарните чудеса.

Приготвили сме ви своеобразна колекция от идеи за изграждането и осъществяването на едни наистина красиви кухни. Не бойте се – няма да са ви необходими нито финансови ресурси, нито твърде много свободно време. Доверете се на въображението си и почерпете идеи от следващите редове.

Заложете на контрастните тонове във вашите кухни

Двуцветните кухни са истински писък в модата през последните години. Съчетанието между тъмните и светлите дървесни гами изглежда изключително впечатляващо и е любимо на интериорните дизайнери, които го препоръчват все по-горещо на своите клиенти. По този начин вие създавате характер на цялостното помещение и си давате свобода от гледна точка на всички съпътстващи аксесоари и декорации.

Не забравяйте се осветлението

Едва ли има нещо по-уютно от добре осветената кухня – не разчитайте само на таванното стандартно осветление. Вдъхновете се от света на интериора и специализираните списания – вижте как там осветление е изградено на базата на скрито такова, луни, аплици, лампи над бара. Разчупете обстановката – заложете на луни, чийто ключ регулира интензитета на светлината. Така лесно бихте могли да я приглушавате и да се насладите на романтична вечеря с любимия човек в уюта на дома си.

Заложете на вградените или скрити уреди

С цел да постигнете хомогенност и подреденост в дизайна, ви съветваме да заложите на вградените уреди. Свободностоящите заемат сякаш излишно място. Вградените уреди са едно доста стилно решение, а ако искате наистина да постигнете еднаквост в дизайна на кухнята си, то тогава отговорът за вас се крие в скритите уреди – бихте могли да поместите хладилника или микровълновата фурна зад шкаф. Така няма да лишите кухнята си от необходимата й функционалност, но пък ще запазите общата линия с плоскостите и шкафовете.

Сами виждате колко много идеи изникват една подир друга, замислим ли се за интериор. А намеси ли се и вдъхновението, то тогава нищо не може да ни спре по пътя към изграждането на една истински красива кухня.

About the author