Съществува ли врата за панелно жилище с лята метална каса?

Където и да бяхте попитали преди известно време, дали се предлагат входни врати, които да се монтират без да има нужда да се премахва лятата метална каса – отговорът на всякъде щеше да бъде един: „Не!”.

Това обаче вече не е така. От скоро пазарът може да Ви предложи врати, които да се монтират директно върху стара Ви каса. Сега ще Ви дадем отговорите на няколко от най-често задаваните въпроси, свързани с характеристиките на тези входни врати.

Колко ще се стесни светлият отвор?

Това е едно от основните притеснения на всички, което е напълно нормално, все пак това е входната врата и всички мебели, техника и т.н. ще трябва да бъдат внесени в апартамента през нея. Светлият отвор се стеснява незначително малко – някъде от 2 см до 3 см. На стандартен панелен апартамент широчина е около 80.5 см – 81см. След монтирането на тази врата отворът ще бъде 78,5 см.

Ще може ли да запазя съществуващата си втора входна врата?

Да! Препоръката за отваряне на тези врати е навън, което позволява, да запазите и втората си врата, ако държите на това.

По-добра изолация ли имат от металните?

При тези врати пълнежът е от минерална вата, която има много по-добри изолационни характеристики от колкото пълнежът тип „пчелна пита” на металните. При някои други блиндирани врати, обаче, крилата са с по-голяма дебелина. На тези врати, които са подходящи за панелни жилища дебелината на крилото е 5 см, докато при другите е или 7 см или 9 см.

Заключващите им системи добри ли са?

Както при повечето блиндирани турски врати заключващите системи са две на DAF моноблок. То това по никакъв начин не отстъпват на другите врати.

И ето, че научихте, че перфектната врата за панелно жилище вече не е мит. Затова отворете търсачката и разгледайте цветовите им гами.

About the author