Колко излиза цялостен ремонт на баня

Колко излиза цялостен ремонт на баня

В една баня трябва да цари красота и комфорт, напомнят от Gaudi DS. Тъй като я използваме по няколко пъти на ден, е от съществено значение да се погрижим за нейното модерно и функционално оборудване, черпейки идеи и вдъхновение от интернет. Основният ремонт на стаята за къпане е сложен и свързан с прилагането на някои тънкости, за да са крайните резултати безупречни. Колко ще ни струва обновяването? Това въпросът с голямо “В”, на който следва да отговорим в следващите редове.

В какво се състои ремонтът на банята

Не можем да скрием факта, че подобни интериорни промени са едни от най-скъпоструващите. И като такива, важно е да ги обмислим внимателно, преди да се заловим с тяхното реализиране. Сред основните дейности са смяната на старите плочки, монтажът на нова санитария, изборът на осветление и мебели, добавянето на красиви аксесоари за напълно завършена визия.

Инвестирането на средства в ремонта на банята е винаги оправдано, защото нейното значение за домашния комфорт е изключително голямо. Като за начало на обновяването трябва да се зададе основния стил, а след това да се изберат задължителни елементи като декорните плочки и фризовете, прагове, врата, шкаф с огледало, душ кабина, вана или преграден параван от стъкло, а след това да се помисли и за декорирането. 

Колко излиза, споделят от онлайн магазин Gaudi DS

Ремонтът на две различни бани може да варира сериозно като сума. Важно е да се уточни:

  • за каква душ зона става дума – за стара или нова (на замазка или на шпакловка). Ако трябва да се извършват демонтажни дейности, то тогава към общата сума е коректно да се добавят около 800 до 1000 лева за услуги, като къртене на плочките, премахване на старата ВиК система и извозване на отпадъците;
  • новата баня се адаптира доста по-лесно – тук нямаме предварителна подготовка за ремонта на помещението. В случая се предполага, че “основите” са вече положени и остава да се заемем с избора на фаянс и обзавеждане;
  • цената за монтажните услуги също трябва да бъде предвидена – крайната калкулация ще възлезе около 2000 лева при една средно голяма на площ санитарна зона. Тази сума може да бъде по-малка или по-голяма, според това какви материали сме избрали и каква е общата квадратура на стаята за къпане.

Друг също често разискван въпрос е кога е най-добре да извършим ремонта на банята. През зимата или през лятото? Или през някой от преходните сезони? Истината е, че няма неподходящ сезон за извършването на подобни интериорни промени, защото съвременните технологии са много напреднали. Те дават възможност за бърза реализация на проектите, които можете да стартирате дори и след декемврийските празници.

About the author