Признаците, по които да познаете, че участвате в пълноценна и здравословна връзка

Всички ние сме наясно с това колко важно е връзката, в която участваме, да ни носи положителни емоции и да ни кара да се чувстваме добре и на място. Твърде бързо бихме могли да предположим кога едни отношения не са особено здравословни – всеки път, когато се почувстваме не добре или дискомфортно в компанията на човека, с когото сме. Това категорично е сигурен признак, че отношенията претърпяват някакъв своеобразен разпад. В днешната статия ни се иска обаче да обърнем внимание на онези признаци, които ни навеждат на мисълта, че сме се справили успешно с избора на партньор.

Успявате да разговаряте за всичко

Здравословните и добри отношения се крепят на възможността да се разговаря за всичко и да се обсъждат всякакви проблеми и казуси. Ако с партньора си можете действително да обсъждате всичко, което е на дневен ред и в главите ви, то тогава със сигурност бихте могли да кажем, че сте поели по пътя към добрите взаимоотношения. Действително е от основополагащо значение да умеете да обсъждате всякакви въпроси, както и да се чувствате достатъчно комфортно, за да споделите с половинката си своите намерения, планове, мечти и надежди за бъдещето.

Комфортно ви е в компанията на другия

Говорейки за разговарянето, няма как да не споменем, че е важно и да можете да мълчите с човека, с когото сте. Понякога е достатъчно просто да сме в компанията на другия човек и никак не е задължително всеки път да изпадаме в диалог. Често натовареността на ежедневието ни кара да ни се иска да помълчим в уединение и спокойствие. Ако се чувствате в това състояние комфортно в компанията на своята половинка, значи сте с човек, който кореспондира на вашата душевност.

Споделяте сходен светоглед

Много от хората ще ви кажат, че успешната връзка изисква сходни хобита и занимания, но не сме съгласни с това твърдение. Всеки един от партньорите във взаимоотношенията би могъл да притежава свои собствени и наистина различни хобита и предпочитани занимания. Всъщност онова, което определя дали една връзка е успешна и дали ще устои на времето, е по-скоро общият светоглед. Ако посоката, в която гледате двамата като личности, е сходна и обща, то тогава действително сте попаднали на подходящ човек за свой партньор.

About the author