Когато искате да разнообразите връзката си, направете това

Връзките, особено дългите, често са изправени пред не едно и две предизвикателства.


С времето сякаш първоначалната искра някак се уталожва и се видоизменя – ежедневието ни погъща, уеднаквяваме темповете си на развитие с това на половинката, и, преди да се усетим, попадаме в един водовъртеж на еднотипно минаване на дните. Често това е предпоставка за отегчение и константно чувство на неудовлетворение.

За да избегнете подобни емоции и състояние, е добре да опитате да пораздвижите нещата и да внесете малко авантюризъм и страст във всичко онова, което правите. Не след дълго ще усетите, че връзката ви се възражда сякаш за нов живот. Не е и изключено да видите партньора си в изцяло нова светлина и да се влюбите сякаш наново в него.

Но откъде да започнем?

Като че ли най-важната и съществена стъпка е да осъзнаете, че имате нужда от нови емоции. Честният и откритият разговор в подобна ситуация е най-добрият подход към нещата. Бъдете открити с партньора си и си споделете взаимно какво според вас има нужда от подобрение в отношенията ви и на какво следва да обърнете по-сериозно внимание. Ключов момент от успешните връзки е именно своевременната намеса – така още в зародиш ще противодействате на проблема и няма да позволите той да се задълбочи.

Комуникирайте

Честната комуникация е особено важен момент. Ако проведете открит и честен разговор с партньора си и се постараете да го изслушате и разберете, то шансовете всичко да си дойде по местата и да ви носи пак удовлетворение се увеличават многократно.

Създайте си нови седмични ритуали

Искрата в отношенията се запазва трудно, но и още по-трудно се разпалва отново. Един от начините това да се случи е да включите в ежедневието си дейности, които да практикувате заедно. Определете си ден, в който да обядвате навън или в който да излезете на разходка извън града. Макар и на пръв поглед дребни, подобни общи дейности неминуемо ще заздравят връзката помежду ви и не след дълго ще чувствате, че сякаш току що сте започнали връзка с партньора си.

Важното в такива ситуации е да подходите с разбиране към нуждите на партньора ви. Не приемайте нещата, които за другия са проблемни, като лични упреци и критика. Бъдете с отворено съзнание към проблема и заедно се опитайте да го преодолеете.

About the author