Здравословните навици, които да включите в ежедневието си

В забързания начин на живот ни остава все по-малко време, в което да помислим за себе си и да се погрижим за тялото и ума си. А това никак не е маловажно – не бива да забравяме, че продуктивност не би могла да съществува, ако не се чувстваме добре в кожата си.


Всъщност не се изискват много време и усилия, за да внесем малко здравословност в ежедневието си. И това е хубаво – малко хора биха имали възможността да отделят часове на ден в това да живеят целесъобразно. Ето защо са ни необходими трикове, които да не отнемат твърде много време, но, същевременно с това, да са ефикасни.

Заместете кафето с чай

Дори и да не успеете да откажете напълно кафето, то поне заменете една чаша с чай. Ако сте любители на кофеина, то, вероятно, приемате няколко дози кафе дневно. За да се погрижите за тялото си, нека поне една от тях да бъде заместена с чай. Може да изберете отново такъв, съдържащ кофеин – в черния и зеления се съдържат оптимални количества. За чая се знае, че действа изключително ползотворно на тялото – спомага процеса на детоксикация, ускорява метаболизма и ви дава усещане за енергия.

Ако ще пропускате хранене, то нека това да не е закуската

Знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Чрез нея ние сякаш „включваме бутона“ на организма си и му осигуряваме необходимата енергия, за да се справи с множеството задачи и активности през деня. Изберете питателна закуска, която, същевременно с това, да е лека. Избягвайте тежките и мазни храни. Добър избор са яйцата, овесените ядки, пълнозърнестия хляб, както и нискомаслени сирена и кашкавал. Не забравяйте да включите и порция зеленчуци.

Консумирайте достатъчно вода

Излишно е да споменаваме за ползите от пиенето на вода. Въпреки това, обаче, улисани в ежедневието, често пропускаме да снабдяваме тялото си с достатъчно количество. Ако сте от хората, които рядко изпитват жажда, добър вариант за вас е да се снабдите с приложение за телефона, което ви изпраща напомняния под формата на уведомления.

Не пропускайте тренировките

Има несъмнена връзка между здравето на тялото и това на ума. Ако не сме достатъчно физически активни, то ще започнем да се чувстваме отпаднали, без настроение и мудни. Това със сигурност влияе на начина, по който се чувстваме. Затова е важно да извършваме упражнения под една или друга форма. Независимо дали ще предприемате разходки, ще тичате, ще посещавате фитнеса или ще се отдавате на йога и пилатес вкъщи – не пропускайте да тренирате по няколко пъти в седмицата.

About the author