Кои букмейкъри спонсорират българския футбол

Кои букмейкъри спонсорират българския футбол

Темата за спонсорството е изключително актуална, особено ако фокусът е родния футбол. Не е трудно да забележим, че в професионалния спорт са необходими много средства и всеки един тим се стреми да привлече нови средства, с които да затвърди позициите си. Точно по тази причина и Бетенеми разглежда някои от основните добродетели в букмейкърската среда, които се стремят да направят играта много по-добра и качествена.

Експертите смятат, че инвестицията в родния спорт има възвращаемост, особено след като пийпълметричните данни показват засилен интерес и внимание от страна на феновете. Бетенеми се занимава с професионално ревю на лицензирани букмейкъри в страната, като позволява сравняване на критерии, предоставя съвети за безопасна игра и дори стратегии на своите читатели. Това разбира се, като професионалисти в експертното мнение, няма да открием пристрастия.

При запитване кои точно са най-големите спонсори на родния футбол в страната, можем да открием, че почти всеки букмейкър има малко или много намеса в подобряването на спорта. Причините са логични, говорим за качество на индустрия, която в последствие може да се върне под формата на повече емоции и възможност за забавление. На този етап можем да открием, че почти всеки букмейкър има свои любимци, но не трябва да забравяме, че лидери по спонсорство в родния спорт са няколко бранда.

Не е трудно да открием, че Бетенеми посочва ефбет като един от основните брандове по спонсорска линия. На този етап можем да открием, че тук има подписани около 150 договора за безвъзмездна помощ, които не включват само футбол. Родният букмейкър е инвестирал сумата от близо 25 милиона лева, като най-вероятно сумата се променя в близкото бъдеще. Оказва се, че този букмейкър има желанието да заздрави родния спорт, като по този начин позволява на феновете не само да имат повече възможности за игра, но и да създаде по-сериозно количество дербита. Не случайно е и генерален спонсор на футболното първенство, което може да гарантира на всеки един почитател по-добър футбол. Според различни статистики, откакто спонсорството се поема от букмейкъра, родния футбол повишава своята стойност.

Друг известен букмейкър, който се стреми да подпомогне родния футбол, а и не само, е Уинбет. Брандът дълго време подкрепяше някои от известните и силни тимове в страната, но истината е, че избраните далеч не бяха единствени. Брандът официално подпомага 12 футболни отбора и отбор по борба, поне на този етап това са официалните посочени данни. Няма как да не забележим, че по-високият брой отбори позволява и равномерно подпомагане, а не създаването на един хегемон, както често се случва в едно първенство.

Не на последно място, все пак това не е класация, можем да открием, че Palms Bet също влиза в секцията със спонсори, след като подпомага отбори като Левски София и Владая Гранит. Преди това можем да забележим едно силно партньорство и с Пирин Благоевград, като не е трудно да открием, че именно тази подкрепа помогна за преминаването в професионалната лига. Дали обаче Палмс Бет ще успее да повтори своя спонсорски успех и тази година с Владая, това предстои да разберем в следващите месеци.

Разбира се, нека не забравяме, че всички посочени оператори приемат спортни прогнози, които все пак имат риск. Всеки един от посочените брандове напомня, че трябва да се спазват всички принципи на отговорната и разумна игра. Експертите от Бетенеми също предоставят полезни съвети при този вид забавление.

About the author