Какво предлага черноморския курорт Свети Влас

Какво предлага черноморския курорт Свети Влас

Свети Влас се намира в подножието на Стара планина, на брега на Черно море, на около 10 км. северно от град Несебър. Поради издигането на множество строежи през последните години, между Слънчев бряг и Свети Влас е почти невъзможно да се направи разделителна линия. Може да се каже, че Свети Влас започва веднага в края на плажа в Слънчев бряг. Курортът се радва на средиземноморски климат, далеч от шумния живот на пренаселените градове/курорти.

По-голямата част от Свети Влас се състои от впечатляващи ваканционни комплекси, построени почти изцяло след 2000 г. Комфортът и условията за настаняване в Свети Влас са на високо ниво. Почти целият курорт е построен от нулата и е проектиран като жилищна ваканционна зона специално за семейства, където туристите се чувстват комфортно, защитени от тълпите на останалите курорти, с допълнителено спокойствие. Това е един от районите в България, предпочитан от много чуждестранни туристи. Проектантите на туристическите комплекси обърнаха внимание не само на условията за настаняване и строителство, но и на оформянето на външното пространство със зелени площи, паркинги, павирани алеи към морето и безупречна тревна площ.

Има редовен автобусен транспорт от Несебър и Бургас до Свети Влас и много частни микробуси, такситата са обичайни и специални по този маршрут. Освен това има превози от и до Несебър, Бургас, Слънчев бряг. Може да се направи резервация и за трансфер от Бургас или Варна до хотела. От Свети Влас можете да пътувате до Слънчев бряг или Несебър с микробуси (тръгват пред всеки комплекс на редовни интервали). Също така от Свети Влас има транспорт до Аквапарк Слънчев бряг.

 Туристическият комплекс “Диневи Ризорт“  се състои от множество апартаментни комплекси (Диамант, Манастир, Арена, Долче Вита и други) на първа и втора линия до морето, в Свети Влас. Курортът предлага множество съоръжения и услуги, два плажа със „Син флаг“, най-красивото туристическо пристанище в България – „Марина Диневи“, крайбрежно пространство на плажа с ресторанти и клубове. Диневи Ризорт разполага с едни от най-модерните апартаменти, оборудвани с всичко необходимо за приготвяне на храна и перфектна почивка, локации с достъп до плажа, апартаменти с изглед към морето, изобилие от зеленина, простор и релаксация, плувни басейни, ресторанти и клубове. Това място е забележително, коренно различно от подобни курорти в България.

Откритият амфитеатър „Арена“ предлага безплатни представления за туристите – фолклорни програми, тематични програми, кино или дискотека за деца. Туристите могат да участват в повечето представления, на сцена и да се научат да танцуват традиционни български танци като ръченица например.

About the author