Първи стъпки след купуване на столче за хранене

Първи стъпки след купуване на столче за хранене

Родителите могат да направят много неща, за да гарантират безопасността на своите малки деца в столчетата за хранене. Някои от тях са много прости мерки, а други трябва да се спазват при закупуването му.

Какво да направите след купуването на столче за хранене?

След като закупите избраният от вас продукт трябва да обърне внимание на няколко неща, за да се осигури безопасността на вашето дете. Ето някои от тях:

столче за хранене за бебе
  • Сглобете правилно – уверете се, че то е сглобено правилно. Това ще гарантира, че мерките за безопасност на производителя се използват в максимална степен. Не забравяйте да проверявате редовно високия стол, за да сте сигурни, че всички части все още функционират и са безопасни;
  • Правилно поставяне – поставете го далеч от други рискове за безопасността, електрически контакти, остри предмети, свещи и др. Вашето малко дете може да стане много любопитно, докато е седнало, и всичко, което е в обсега му, ще разпали желанието му да опознава света;
  • Стабилно поставяне – уверете се, че не може да се преобърне лесно. Повечето високи столчета се предлагат със заключващ механизъм, затова се уверете, че е поставено на мястото си, което ще ви гарантира, че е стабилно.

Според Raya Toys тези прости стъпки са от голямо значение след като закупите столче за хранене на бебета.

Други съвети след закупуване на столчетата за хранене

При използване на такъв продукт има още няколко важни неща, които трябва да знаете и на които да обърнете внимание:

  • Уверете се, че поставката за крака е в правилната позиция. Тя е на високия стол, за да осигури на детето ви правилна опора и поза. Това му помага да седи правилно, докато се храни, за да избегне задавяне и да насърчи доброто преглъщане;
  • Винаги използвайте предпазните колани на столчето за хранене;
  • Никога не оставяйте детето си без надзор.

Според професионалистите от Рая Тойс тези прости правила ще ви бъдат изключително полезни и са важни за вашето ежедневие. 

Лесно можете да намерите подходящ продукт за вас без да се налага да излизате от дома си, като посетите онлайн магазин. Там може да проверите всички функции и материали, от които са изработени детските и бебешките продукти, а също така и да получите някой ценен съвет за тяхното сглобяване.

About the author